Typy ženské postavy: Jaký jsi ty?

by Nikol on / Moda

I přesto, že většina z nás horlivě sleduje všemožné trendy, často se najdou kousky co nám ne a ne sedět. Možná jste si už dobře vybrala ze škály barevné typologie, u volby správných střihů a doplňků však stále tápete? Pak jste tu správně!
Odpustíme si jednou pro vždy zaběhlé termíny jako postava typu „jablko“ nebo „hruška“. Vše je tak trochu jinak a já sama se raději přikláním k přirovnávání postavy spíše ke geometrickým tvarům. Toto přirovnání nám poskytne větší škálu pro přesné definování naší postavy a následně i lepší výběr správně padnoucích kousků. 

Asi se všechny shodneme na ideálu postavy „X“ – vosí pas, přiměřený zadeček v harmonii s horní částí těla, prsy a rameny. Pokud právě vy odpovídáte tomuto typu: Co tu sakra ještě děláte? Utíkejte si dát čokošku...

Pro nás normální smrtelníky naštěstí existují výborné fígle pro přemístění pomyslných geometrických linií našeho současného typu postavy právě do již zmíněného tvaru písmene „X“
OBDELNÍK
Neznatelné boky a pas nejlépe vyzvednete vytvořením iluze ženských křivek. Využijte možnosti sešněrovat váš typ postavy například do vašich oblíbených šatů, které doplníte páskem do pasu, ideálně pak menší kabelkou která v linii boků vytvoří v této oblastní optický klam rozšíření.

TROJÚHELNÍK
Naopak postavu tohoto typu: větší zadeček a boky, můžete oproti dolní části těla výborně kamuflovat upozorněním na vaší velkou přednost – váš útlý hrudník! Na zadeček už více neupozorňujte a zaměřte se na střihy, které zdůrazní váš dekolt: výstřihy, velké náhrdelníky či límce. Čemu je naopak dobré se vyhnout jsou velké kapsy ať už boční nebo na zadečku, nezapomeňte že i ty opticky rozšiřují.

OBRÁCENÝ TROJÚHELNÍK
S tímto typem postavy je to hodně podobné jako u předešlého. Snažte se odvést pozornost od vašich nedostatků: širokých ramen, a přenést ji do spodní části těla, čímž vytvoříte jakousi rovnováhu. Jste jeden z mála typů postav co si může dovolit nosit Á-čkové sukně, široké kalhoty či velké nakládané kapsy. Vršek volte ideálně už jen z přiléhavé tkaniny. Vyhněte se naopak volánům a přehnanému zdobení v oblasti krku a ramen.

OVÁL
Váš ne příliš znatelný pas, větší prsa, bříško a zadeček nenabízí moc možností kamufláže, nezoufejte však! Vaší předností jsou vaše nohy, proto se  při výběru nových kousků zaměřte na střihová řešení kalhot jako jsou klasické „mrkváče“ či legíny. Naopak trup zahalte do lehkých tunikových tkanin. Vyhněte se však v této oblasti vzorovaným materiálům: přitahují pozornost a velké vzory můžou opět rozšiřovat. 

DIAMANT
Typově jste velmi podobné typu Oválu. Ve vašem případě je však problematický pouze střed vašeho těla, zato se pyšníte úzkými kotníky a krásným dekoltem. Zdůrazněte proto co vám bylo dáno. Například teď v létě pouzdrovými šatičky nebo krátkými volnými tunikami.

Nikol

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *